image

IT utveckling för Smart Society (del 1 new start)

July 20, 2021

Strativ

Från Grottan till Satelliten

Kommer du ihåg de dagarna då vi människor bodde i grottor? Kommer du ihåg dem dagarna när vi människor sprang runt i naturen som jägare och samlare? Eller dem dagarna då samhället inte ens var ett ord, då termen civilisation inte fanns? Naturligtvis så gör du det inte, men du kommer säkert ihåg när vi använde miniräknare, trådbundna telefoner och analoga foto kameror, som någon slags krona av teknisk utveckling.

Du kanske kommer ihåg de tidiga dagarna av IT utveckling? Vad sägs om allt administrativt pappersarbete som brukade göras manuellt? Eller att vi begränsades till endast fysisk interaktion med kollegor och kunder? Eller att vi begränsades till endast fysisk interaktion med kollegor och kunder? Vad var det som förändrade spelplanen?

Lämnar grottan

image

Den digitala transformationen inträffade och IT utveckling tog fart. Vissa skulle kalla detta för Den största Revolutionen genom alla tider, med all rätt.

Du kan granska de senaste 20 åren och du kommer definitivt att göra en lång lista över uppgifter som har ändrats på grund av digitaliseringen. Visst kommer du att få en inblick i att digital transformation har förändrat spelplanen i syfte att öka kvaliteten på människors liv. Men, har normerna i våra liv förändrats till det bättre? Vilka är riskerna med digital transformation? Vilka är fördelarna med digitaliseringen?

Hur kan vi med hjälp av IT utveckling optimera processerna i samhället och maximera fördelarna för samhällets bästa? Vilka är värdena för ett smart samhälle? Har vi blivit smarta nog att ha nått den punkt av civilisationen som kan ses som en smart, vilket betyder att den tjänar människor på ett demokratiskt och hållbart sätt? Och vad kan vi förvänta oss av framtiden när det gäller digital upplysning och vidareutveckling?

 

Tack, IT utveckling!

Ja, vi har lyckats öka kvaliteten på människors liv med hjälp av IT utveckling. Vi har utvecklat tekniska lösningar som minimerar mänskliga ansträngningar, vilket ger oss möjligheter att vara smartare i att hantera våra dagliga uppgifter, i både vårt arbete och i våra privatliv.  Det är därför vi på Strativ vill kalla dessa möjligheter för smarta lösningar. Varje lösning som ger oss fler förmågor och minimerar mänskliga ansträngningar är en smart lösning. Det är därför vi finner innebörden av IT utveckling i att förse samhället med lösningar. I vår vision betyder IT utveckling en process som resulterar i att smarta lösningar når samhället i syfte att optimera och skapa hållbara levnadsförhållanden för alla människor.

IT utveckling.Av människor. För människor.För att förbättra och växa!

image

Accelerates IT development

Den största risken gällande digital transformation är att missa möjligheterna till förbättringar som digitala verktyg erbjuder oss människor att arbeta med. Vi måste alltid ha ett genuint syfte med utvecklingen av IT tjänster, och syftet finns i den utmaningen som vi vill lösa. Målmedveten IT utveckling är hållbar och optimerad för att skapa värde för samhällets bästa.

Tack vare smarta lösningar kan vi bygga en digital ramverk för ett Smart Society, där vi kan skapa värde som kommer att resultera i en bättre tillvaro för alla människor. Samtidigt som någon kan hävda att det är omöjligt att skapa den för alla, så kan vi också säga att vi då strävar efter att skapa bättre tillvaro för fler och fler människor. I positiv och utvecklande anda, med IT utveckling i spetsen.

 

Smart Samhälle betyder mer frihet

Smart Samhälle är ett resultat av vetenskaplig utveckling, och vi vet att det inte finns något slut på vetenskap. Därför kan Smart Society ses som en oändlig utveckling, ledd av önskan att uppnå förbättring och hållbarhet. Smart Society är också ett datadrivet samhälle, uppbackat med IT utveckling där mänskligheten möter teknik. Ett smart samhälle använder teknikens potential för att göra det möjligt för människor att leva hälsosammare, lyckligare och mer produktivt. Vi som människor befrias från att göra många mindre tillfredsställande uppgifter, samtidigt som mängden möjliga alternativ som vi kan välja mellan ökar exponentiellt.

Därför innebär livet i ett Smart Samhälle mer frihet för människor.

Freedom

mountain-1378675-634x101-1.jpg

Känslan av frihet är den viktigaste som vi kan känna. Frihet är också ovärderligt och är ett tillstånd som vi bygger våra liv från. Om du tänker på det, så har IT utveckling utvidgat gränserna för frihet och skapat fler möjligheter för oss. Men med frihet kommer ansvar. Det är något som vi borde vara mycket medvetna om för att kunna göra det rätta när det gäller nyskapade möjligheter. Ansvar utförs bäst när det står på fast grund av värdefulla och meningsfulla värden.

 

Värden

Vi har identifierat och införlivat fyra värden i vårt operativa arbete med IT utveckling och i våra roller som Smart Developers of Smart Society Solutions. Det handlar om: integritet som utgångspunkt; intelligens som en kreativ kraft; positiv energi som drivkraft; och entusiasm som godkännande av syftet som tänder gnistan som driver oss mot en bättre framtid för alla.

 

Integritet

Allt börjar med integritet och vi sätter alltid människor i fokus, som betyder att vi tycker att det är väldigt viktigt att IT utveckling tar hänsyn till mänsklig integritet. Det är därför IT lösningar alltid måste anpassas till mänsklig integritet, för att inte skapa ett negativt eller skadligt sammanhang för mänskligt välbefinnande.

 

Intelligens

Intelligens är en kreativ kraft i ett smart samhälle. Med hjälp av intelligensen kan vi komma på smarta lösningar som uppfyller behoven hos de utmaningar vi står inför. Intelligensen gör det möjligt för oss att optimera data och resurser i syfte att skapa en hållbar miljö för oss att leva i.

Positiv energi

Utvecklingen av ett smart samhälle bör genomsyras av positiv energi, in och ut. Det är en drivkraft för utveckling och implementering av smarta lösningar som är fördelaktiga för samhället som helhet. En skapande kraft som ger klarhet och styrning till syftet med vår vision för IT utveckling.

Entusiasm

Godkännande av syftet med vår enighet, vår idé, vår vision, mäts i hur entusiastiska vi är för att bidra till en bättre morgondag för alla. Vår passion för att genom IT utveckling skapa högre värde för andra, är det som gör oss smarta utvecklare och smarta människor.

 

Fram till idag har vi utvecklat

När det gäller IT utveckling är mängden hårdvaru- och programvarulösningar som har utvecklats enorm, riktigt enorm. Vi kan bara nämna några av dem här, men vi bör vara medvetna om att det finns miljontals olika IT lösningar. Du kommer säkert på många fler som du använder i vardagen.

 • Datorer
 • Internet
 • Webbutveckling
 • Mobila applikationer
 • Sökmotoroptimering (SEO)
 • Plattformar for sociala medier
 • E-shop
 • Algoritmer
 • Smart TV
 • Smartphones
 • Internetbank
 • Molnbaserad lösningar

 

I framtiden kan vi utveckla

Även om många framsteg har gjorts inom följande områden, så har IT utveckling ännu inte ens nuddat mot att leva upp till den fulla potentialen av möjligheterna som erbjuds inom dessa IT områden. Utvecklingen har kommit längre i vissa områden och i vissa givetvis mindre, men oavsett så håller du säkert med om att samtliga nedan listade områden är fulla av spännande, coola och häpnadsväckande produkter i tjänster, som vi längtar till att använda.

 

Bättre imorgon för alla

Så, har digital transformation och IT utveckling någon framgång för att öka och förbättra livskvaliteten? Rätt svar är såklart ja, eftersom mänskligheten lyckats använda dessa verktyg för att förändra samhället till det bättre. Vid varje förändring följer vissa risker naturligt och utmanar oss att hantera dem. När det gäller denna moderna förändring, så ligger den största risken i att missa att ta vara på utvecklingen av IT lösningar. Därför bör man hålla sig uppdaterad inom det senaste som IT utveckling kan erbjuda till ditt företag eller till samhället som helt.

Nu har det bevisats om och om igen att IT utveckling är fördelaktig för människor på många olika sätt och täcker de flesta aspekter av våra liv.

Informationsteknologi är mycket närvarande i våra dagliga liv, eftersom vi använder dem som assistenter som ger oss tillgång till att utbyta information med världen. Oavsett om det handlar om en webbapplikation eller mobilapplikation eller någon annan typ av IT lösning, bör vi alltid använda den med integritet och intelligens för att uppnå maximala värden för optimering av samhället.

Vi använder IT utveckling idag, mer än någonsin, och det kommer fortsätta att öka. Det innebär att även våra möjligheter kommer öka och det ger oss ansvar att använda dem med positiv energi och entusiasm samtidigt som vi utvecklar ett smart samhälle och en bättre morgondag för alla.

Vi tror att mänskligheten har samlat tillräckligt med kunskap och har utvecklat modeller för demokratiska och hållbara ekosystem, vilket innebär att det finns utmärkta chanser att utveckla ett smart samhälle.

Ett samhälle med smarta och automatiserade processer, samt IT utveckling som tjänar medborgarna på ett sätt som gör det möjligt för dem att ha en säkrare och mer inspirerande miljö att leva och arbeta i, och mer fritid och resurser för att njuta av livet. Vänligen läs våra kund-case för att bilda dig en uppfattning om hur vi har utvecklat smarta lösningar för företag som VaccinaPricerPhoton SportsMy Mall och More Sailing, samt många andra som du kan läsa om här på vår hemsida.

Med de möjligheter som nästa generation av IT utveckling kommer att ge oss kan vi förvänta oss ännu bättre livskvalitet och arbete. Vilka är morgondagens smarta lösningar? De är först och främst effektivare när det gäller att lösa problem, samt mer automatiserade och med mer komplexa integrationer. Morgondagens IT utveckling kommer vara mer kraftfull och göra det möjligt för oss att hantera funktioner och processer som vi bara kunde drömma om en gång i tiden.

Framtiden ser definitivt ljus ut, eftersom vi utvecklar lösningar för ett smart samhälle där mänskligheten är vår främsta prioritet.

Vi kan summera med att konstatera att det var en härlig resa för mänskligheten, hela vägen från grottan till satelliten, med mer spännande saker att upptäcka, utveckla och förvalta. Den bästa dagen att leva är idag. Men imorgon kommer att överträffa idag när den blir idag, därför har vi en underbar framtiden att se fram emot. Låt oss hålla römmen om ett smart och hållbart samhälle levande, och hitta fler lösningar på hur vi kan optimera resurser och göra människor lyckligare. Med andra ord skapa: A Better Future for Everybody! STAY SMART!

image

Låt oss hjälpa dig!

Vill du få reda på mer om våra produkter och tjänster? Då är du varmt välkommen att boka in ett möte med oss! Det är superlätt - du behöver bara fylla i dina kontaktuppgifter, och vi tar hand om resten. Vi ser fram emot att chatta med dig och besvara alla frågor du kan tänkas ha!

Genom att klicka på "Boka möte" godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy.

Eller kontakta mig!

694DF4B8-6BDB-4081-8532-1660A7A5E88C_1_105_c 1.png

Kristoffer Göransson

Försäljningschef